Potrebni sastojci:
600 gr pilećeg mesa, malo suvih rebara, 1 glavica crnog luka, 1 paprika sveža ili iz zamrzivača, 300 grama mladih krompirića, aleva paprika, list peršuna, 1 kocka mladog kupusa, 1 kašika ajvara, 1 paradajz, so, biber, paprika mlada ljuta, 1 veća šargarepa, malo belog luka, malo bibera u zrnu, lovorov list, ulje.
Za knedlice:
2 kašike brašna, 1 kašičica griza, 1 jaje, malo ulja.
Način pripreme:
Na ulju propržiti sitno seckan luk, dodati seckanu svežu papriku, na kolutove isečenu šargarepu, iseckan mladi kupus. Potom dodati meso, mlade krompiriće, alevu papriku, beli luk, biber u zrnu, lovorov list, dodati malo vode i prodinstati.
Dodati i ljutu mladu papričicu. Kad se meso i krompir skuva dodati kašiku ajvara, malo začina i soli.
Napraviti knedle sa jajetom, brašnom grizom i malo ulja. Vaditi kašičicom i kuvati par minuta dok knedle ne postanu mekane.
Dodati mlevenog bibera i peršunovog lista.
Naš ručak je gotov!
Uživajte, prijatno!
Izvor: Kod bake u gostima