Kремасто пилеће месо које се топи у устима.
Потребно је:
око 300 до 400г пилећег белог меса
50г отопљеног маргарина
5 кашика павлаке
1 кашика презли
3 чена белог лука / може и више ако волите
кромпир прокуван / у сразмери са величином ватросталне чиније
вегета, со, бибер или неки зачин по жељи
Припрема:
Пилеће бело месо исећи на шницле. Усолити га вегетом или сољу. Добро утрљати тако да добро упију. По укусу можете ставити и бибер да добије лепши укус.
Узети ватросталну чинију и у њу на дно поређати кромпир који сте претходно ољуштили и исекли на шните. Затим га мало посолити или зачинити вегетом. Одозго ређајте бело месо које сте умочили у истопљени маргарин.
Затим павлаку ставити у једну посуду и у њу ставити презле и вегету, бибер и бели лук. То све лепо промешати и ставити преко пилетине.
Kад сте истрошили павлаку лепо је размажите и спремно је за печење.На почетку ставите фолију преко посуде да се не би одмах запекло.
Нека се пече око 30 минута. Пред крај печења скините фолију да се мало запече.