Потребно је: 500 гр пилећих батака; 1 главица црног лука; 1 црвена паприка; 1 већа шаргарепа; 1 кромпир; 1 већа тиквица; уље; со; бибер; першунов лист.
Припрема: На уљу пропржити сецкан лук и сецкану паприку, додати сецкану шаргарепу па тиквицу и на коцкице кромпир. Посолити, побиберити може и суви зачин, па додати шољу од 100 гр опраног пиринча. Долити воде да огрезне и крчкати на тихој ватри.
Батаке посолити побиберити, додати љуту туцану паприку и два већа чена белог лука издробљеног. Затим додати уља и добро измешати. Kад вода у шерпи са пилавом испари поређати белолучене батаке и пећи у рерни на 200 степели Ц око сат времена…. Уживајте у фантастичном оброку. Уз то предлажем пилећу чорбицу и парадајз салату.