Пикантни рибљи гулаш по рецепту оца Гаврила из манастира Лепавина: Посно јело које никог не оставља равнодушним

Отац Гаврило из манастира Лепавина остао је упамћен по бројним духовним и практичним саветима која је остављао на својој Фејсбук страници и на сајту манастира.

Један од њих је и његов рецет за љути гулаш.

riblja corba

За љути гулаш од сомовине потребно вам је:
• 1 кг филета сомовине,
• 2 главице црног лука,
• 500 г парадајз пиреа,
• 3 кашике ајвара,
• кашика туцане љуте паприке, со, бибер, 2 дл уља

ПРИПРЕМА

У велику шерпу сипајте два децилитра уља, додајте ситно сецкани црни лук и пржите док не добије стакласту боју. Филет сома исеците на три дела. У шерпу с луком сипајте парадајз пире и ајвар, налијте два децилитра воде, а када прокува, додајте комаде сомовине. Кувајте 20 минута и зацините љутом паприком, бибером и сољу.
Крчкајте још десетак минута и јело је готово.

(Опанак)

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...