Никако не бацајте петељке од паприке! Изненадићете се како све можете да их искористите!

Од паприке можете да направите разна јела, нпр. да их напуните, да их додате у бећарац, а сви највише воле када се испеку или се од њих направи ајвар. Лети је сезона овог укусног поврћа, али зими су оне скупље и нису тако често на менију. Паметни и економични кувари су смислили како да укус паприке буде у свим јелима.

Уместо да петељке од паприка бацате када их чистите ви их спремите у кесу и ставите у замрзивач. Да бисте зими обогатили свако јело, извадите петељке из замрзивача и убаците их у храну коју спремате. Kористе се као зачин. Могу се додати у супу, варива, месо…

Из готовог јела обавезно извадите петељке и баците. Било који оброк припремљен од овако необичног зачина биће много укуснији и ароматичнији.

Извор: Ствар укуса

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...