Од паприке можете да направите разна јела, нпр. да их напуните, да их додате у бећарац, а сви највише воле када се испеку или се од њих направи ајвар. Лети је сезона овог укусног поврћа, али зими су оне скупље и нису тако често на менију. Паметни и економични кувари су смислили како да укус паприке буде у свим јелима.
Уместо да петељке од паприка бацате када их чистите ви их спремите у кесу и ставите у замрзивач. Да бисте зими обогатили свако јело, извадите петељке из замрзивача и убаците их у храну коју спремате. Kористе се као зачин. Могу се додати у супу, варива, месо…
Из готовог јела обавезно извадите петељке и баците. Било који оброк припремљен од овако необичног зачина биће много укуснији и ароматичнији.
Извор: Ствар укуса