Сласна јесења посластица годиће вам у тмурним данима који предстоје, када у кући пожелите нешто слатко. Прави се лако уз мало стрпљења. И успева увек свима. Уживајте!
Потребно је:
6 мањих јабука
1/4 шоље смеђег шећера
1/4 шоље сецканих ораха, можете додати и мало бадема и лешника по жељи
2 кашике сувог грожђа и другог сувог воћа по жељи
1 кашичица коре лимуна
3/4 кашичице цимета
1/4 кашичице ренданог орашчића
2 кашике путера (маргарин у посној варијанти)
1/4 чаше сока од поморанџе
Припрема:
Издубите јабуке тако да им дно остане нетакнуто. Ољуштите јабуке при врху и ставите у шерпу.
Помешајте заједно шећер, орахе, суво грожђе, бруснице, лимунову кору, цимет и орашчић. Ставите 1, 5 кашичицу мешавине у сваку јабуку, преко ставите путер. Прелијте јабуке соком од поморанџе и 1/4 шоље воде. Поклопите и кувајте на високој температури око 3 сата.
Ставите јабуке у посебне посуде и прелијте преосталим сосом.