Сласна јесења посластица: Печене јабуке пуњене орасима и сувим воћем

Сласна јесења посластица годиће вам у тмурним данима који предстоје, када у кући пожелите нешто слатко. Прави се лако уз мало стрпљења. И успева увек свима. Уживајте!

Потребно је:

6 мањих јабука
1/4 шоље смеђег шећера
1/4 шоље сецканих ораха, можете додати и мало бадема и лешника по жељи
2 кашике сувог грожђа и другог сувог воћа по жељи
1 кашичица коре лимуна
3/4 кашичице цимета
1/4 кашичице ренданог орашчића
2 кашике путера (маргарин у посној варијанти)
1/4 чаше сока од поморанџе

Припрема:

Издубите јабуке тако да им дно остане нетакнуто. Ољуштите јабуке при врху и ставите у шерпу.

Помешајте заједно шећер, орахе, суво грожђе, бруснице, лимунову кору, цимет и орашчић. Ставите 1, 5 кашичицу мешавине у сваку јабуку, преко ставите путер. Прелијте јабуке соком од поморанџе и 1/4 шоље воде. Поклопите и кувајте на високој температури око 3 сата.

Ставите јабуке у посебне посуде и прелијте преосталим сосом.

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...