Спремите паприке за зиму на традиционални врањански начин

Југ Србије познат је, ако ни по чему другом, онда по паприци и припреми феноменалних јела од овог поврћа. Овога пута издвајамо вам рецепт како да на врањански начин припремите најбоље печене паприке за зиму.

печена паприка за зиму

Састојци:

паприка (меснате бабуре или меснате црвене шиље)
уље
со
винско сирће

Припрема:

Меснате паприке испеците на шпорету и оставите их тако неољуштене да стоје један дан, пише Лиса. Сутрадан у шерпу успите уље према броју паприка (ако треба, касније ћете га додати још), али уље мора бити добро загрејано.

Сваку ољуштену паприка умачите у уље, одмах вадите и ређајте у топлу теглу. Сваки ред паприка мало посолите.

Напуните теглу да остане три прста празна. Оставите паприке у тегли још један дан и потом их налијте винским сирћетом. Теглу само поклопите тањирићем јер паприке превиру и избацују уље.

Кад се заврши врење (што паприци ништа не одузима од укуса), додајте још сирћета да паприке у њему огрезну. Сад повежите тегле и оставите с осталом зимницом.

печене паприке за зимницу

stvarukusa.rs

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...