Југ Србије познат је, ако ни по чему другом, онда по паприци и припреми феноменалних јела од овог поврћа. Овога пута издвајамо вам рецепт како да на врањански начин припремите најбоље печене паприке за зиму.
Састојци:
паприка (меснате бабуре или меснате црвене шиље)
уље
со
винско сирће
Припрема:
Меснате паприке испеците на шпорету и оставите их тако неољуштене да стоје један дан, пише Лиса. Сутрадан у шерпу успите уље према броју паприка (ако треба, касније ћете га додати још), али уље мора бити добро загрејано.
Сваку ољуштену паприка умачите у уље, одмах вадите и ређајте у топлу теглу. Сваки ред паприка мало посолите.
Напуните теглу да остане три прста празна. Оставите паприке у тегли још један дан и потом их налијте винским сирћетом. Теглу само поклопите тањирићем јер паприке превиру и избацују уље.
Кад се заврши врење (што паприци ништа не одузима од укуса), додајте још сирћета да паприке у њему огрезну. Сад повежите тегле и оставите с осталом зимницом.
stvarukusa.rs