Палачинке у шатоу су ЧИСТ ХЕДОНИЗАМ: Најбољи рецепт за најукуснији слаткиш

Састојци:

За палачинке:

брашно 500 г
млеко 150 мл
кисела вода 200 мл
обична вода по потреби
прашак за пециво 1 кесица
шећер и со по 1 кк
јаја 2 ком
уље 100 мл
За филовање:

млевени ораси 150 г
шећер по жељи
За шато:

млеко1 л
брашно 2 кашике
жуманца 2 ком
ванилин шећер 1 кесица
шећер по укусуKако припремити:

Помешати брашно, прашак за пециво, со и шећер. Додати претходно измућена јаја, па све лепо измешати. Додати млеко, киселу воду и уље, и мешати тесто док се не разбију грудвице. Постепено додавати обичну воду док се смеса не уједначи и не буде ни превише густа а ни превише ретка (водена). Оставити да одстоји у фрижидеру 10 минута. Пећи палачинке у загрејаном тигању.

Kада су палачинке готове, сваку филовати млевеним орасима и кристал шећером.

За шато: 100 мл млека помешати са 2 кашике брашна и 2 жуманцета и добро измешати да нема грудвица. Остатак млека ставити да се кува са шећером и ванилин шећером. Kада почне да ври, уз стално мешање сипати припремљену смесу у млеко и кувати док се не згусне.

У ватросталну посуду или жељени плех поређати ред палачинака па их прелити делом припремљеног шатоа. Поново поређати ред палачинака и прелити их остатком шатоа. Одозго украсити са мало млевених ораха. Овако припремљене палачинке, оставити да одстоје на хладном месту неко време а потом их служити.

Пријатно!

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...