Састојци:
900 грама брескви
2 кашике лимуновог сока
300 грама шећера
1 кашика лимунове корице
2 кашике наренданог свежег ђумбира
Припрема:
Једну велику посуду напуните водом и пустите да проври, а другу напуните ледом.
На дну сваке брескве нарежите плитки „x“ па их спустите у загрејану воду на 45 секунди.
Пребаците их у посуду с ледом.
Након минут, два ћете без проблема моћи да огулите сваку воћку.
Насецкајте брескве и ставите их у посуду с дебелим дном.
Прелијте их лимуновим соком па их кувајте на средње јакој ватри уз повремено мешање.
После 15 минута, брескве ће омекшати и пустити сок, те им додајте шећер, лимунову корицу и ђумбир.
Добро промешајте, појачајте ватру и причекајте да смеса проври.
Kувајте око пет минута, уз повремено мешање.
Смањите ватру и кувајте још пола сата, сат.
Kад се смеса згусне, склоните је с ватре.
Прелијте у стерилизоване тегле и сачекајте да се скроз охлади пре сервирања.
Стил