Monday, April 28, 2025
NaslovnaSrpska jelaOsmomartovska torta: Zasladite praznik sebi i dragim osobama

Osmomartovska torta: Zasladite praznik sebi i dragim osobama

Sastojci za koru: 6 kašika brašna, 1 jaje, 8 kašika šećera, 4 kašike ulja, 7 kašika kiselog mleka, 3 kašike kakaoa, sode bikarbone 1/2 kašičice, 1 kesica vanile, piškote – 12 kom.
ZA POTAPANjE PIŠKOTA I KORE: mleko – 1/3 šolje zaslađeno 1 kesicom vanilin – šećera
ZA KREM: sveže mleko – 1 l, jaja – 2 kom, šećer – 10 kašika, puding – 3 kom /po 37 g/ od vanile, brašno – 1 kašika, maslac – 20 g
ZA PREMAZIVANjE šlag i sveže mleko – 150 ml

bonapeti.rs

Način pripreme
Za koru – jaje i šećer umutiti žicom u sneg. Dodati ulje, mleko, sodu, brašno i kakao. Smesu sipati u kalup za tortu od 24 cm, prekrivenu papirom za pečenje i blago premazanu uljem. Peći na 180 stepeni 35 minuta.
Za krem: Mleko sipati u kaserolu, a oko 200 ml odvojiti za rastvaranje pudinga. Njih umutiti sa jajima, brašnom i šećerom.
Smesu polako dodati u toplo mleko uz neprestano mešanje žicom. Kada krem provri, skinuti ga sa vatre i mutiti još nekoliko minuta. Nakon toga dodati maslac i vanilu.
Pravljenje torte: U prsten od kalupa za tortu staviti koru, na odgovarajuću činiju. Preliti sirupom od toplog mleka.
Nakon toga staviti deo krema, red piškota i preostali krem. Tortu ostaviti da odstoji nekoliko sati, nakon čega joj skinuti prsten. Ukrasiti po ukusu. Odozgo možete posuti i kakaom i gotovom dekoracijom. Namazati sa strane šlagom i napraviti figure od rastopljene čokolade.

bonapeti.rs

Katarina
Katarina
Opančar u usponu
RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments