Потребно је: 1 кг свињских или јунећих шкембића; 1 веза зелени; 1 целер; мешавина зачина по укусу; 4 чена белог лука; 2 ловорова листа; 1/2 кашичице бибера у зрну; 5 главица црног лука; 100 г меснате суве сланине; 50 г парадајз пиреа или густог сока; першунов лист; 1 пуна кашика масти; 4-5 кашика брашна; 1 кашичица млевене слатке паприке.
Припрема: Шкембиће очистити и опрати, а потом ставити у лонац и налити водом. Додати сецкану зелен и целер, главицу црног лука и 2 чена белог лука, ловоров лист и бибер у зрну. Све оставити да се кува око 4 до 5 сати. Kуване шкембиће охладити и исећи на шире траке.
У шерпи загрејати маст, па додати ситно сецкане 4 главице црног лука, бибер у зрну и ловоров лист. Убацити ситно сецкану сланину, па све лепо пропржити око 4-5 минута. Затим сипати 4-5 кашика брашна и непрестано мешати док се не упржи и не добије браон боју. Додати ситно сецкан бели лук, слатку млевену паприку и парадајз пире.
Сипати 1,5 л воде и додати шкембиће, па их кувати још 15-20 минута. Пред крај кувања зачинити и заљутити по укусу. Уз добро бело вино, пријатно!