Обланде или облатне су одувек биле актуелне и омиљене на трпезама српских породица. Ево једног рецепта за који вам није потребно много времена.
Потребни састојци:
једно паковање средњих обланди (облатни)
300мл млека
300г шећера
300г млевеног кекса
30о г млевених ораха или лешника
250г маргарина
100г чоколаде за кување
1 ванилин шећер
Припрема:
Прокувајте млеко и шечер, склоните са шпорета и додајте маргарин.
Kада се маргарин отопи у млеку, додајте кекс или орахе (лешнике)
Смесу поделите на два дела. У један део додајте чоколаду и мешајте на ватри док се чоколада не отопи. У други део додајте ванилин шећер и промешајте.
Врућим филом премазујте обланде, ред једног фила па ред другог. Пријатно!