Novogodišnji keksići zavešće vas pre svega svojim šarenilom, i raznovršnošću, a zatim i ukusom.
Kombinacija mirisa i ukusa meda i cimeta uvek je bila i ostaće jedna od najboljih, a posebno prija zimi, pogotovo ako dolazi od sveže ispečenih novogodišnjih keksića.
Ovo praznično vreme je idealno za medenjake, zato obavezno ispobajte naš recept, a ako vam u njihovom ukrašavanju pomognu i vaši ukućani,zabava je zagarantovana.
Uživajte, novogodišnji keksići su tu i da se zabavite!
Novogodišnji keksići spremaju se na sledeći način:
Potrebno je: 165 g meda, 60g šećera u prahu, 250 g margarina ili putera, 1 jaje, 1 prašak za pecivo, 550 g brašna, malo cimeta po vašem ukusu,
Za glazuru: 2 belanceta, 350-400 g šećera u prahu, boja po želji
Priprema: Medu dodajte šećera i mešajte da se šećer sjedini i otopi pa dodajte omekšali margarin i opet mešajte. Dodajte jaje i promešajte, pa pola mera brašna i cimeta dodajte i promešajte, pa prašak za pecivo i ostatak brašna. Umesite smesu i umotajte je u foliju i stavite u frižider na sat vremena. Možete dobijenu smesu podeliti na pola i jednu obojiti kakaom a drugu ostaviti kakva jeste. Postipte brašnom sto i razvucite testo pa modlicama vadite medenjake i pecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Za glazuru umutite belance pa dodajte sećer u prahu. Podelite smesu na nekoliko delova i dodajte boje po želji. Sipajte u kese za zamrživač pa odsecite vrhove i napravite šare kakve želite. Stavite u frižider da se glazura stegne, i posle vaši novogodišnji keksići su spremni za vas i vaše najmilije 🙂