Monday, April 28, 2025
NaslovnaSrpska jelaNovi recept za domaći džem od jagoda koji ćete obožavati

Novi recept za domaći džem od jagoda koji ćete obožavati

Da bi vam džem ispao dobro najbitnije je da poštujete mere.

Za džem od jagoda vam je potrebno:

1kg jagoda
600 gr šećera
gustin

Priprema:
Pomešajte jagode i šećer i stavite džem da se kuva na srednjoj temperaturi (ako ga pečete u rerni onda je zagrejte na 170 stepeni). Nakon ključanja džem kuvajte još 25 minuta.

Sklonite ga sa vatre i ostavite sa strane da se malo prohladi. Zatim, na tu količinu dodajte jednu i po kašku gustina i vratite šerpu na šporet. Pustite da džem ključa još 5 minuta. Nakon toga, vruć džem sipajte u tegle.

Možete ga jesti čim se prohladi.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments