Potrebno vam je:
120 kom paprike somborke
250 g soli
200 g šećera
1 konzervans
1 vinobran
2 glavice belog luka
2 kesice bibera u zrnu
1 veza svežeg peršuna
150 ml esencije
Priprema:
Papriku operite, izvadite peteljke i očistite od semena i ostavite da se malo prosuši.
Izmešajte šećer, so, konzervans, vinobran, seckani beli luk, seckani peršun i na kraju dodajte esenciju.
U veliku kantu sa poklopcem ređajte papriku tako da otvor bude ka gore, pospite je smesom, pa ponovite postupak sve dok ne istrošite sav materijal. Kantu zatvorite poklopcem i ostavite da odstoji 24 sata.
S vremena na vreme protumbajte papriku, ali tako da ne otvarate poklopac.
Nakon što je odstojala 24 sata, papriku izvadite iz kante, pa je poslažite u tegle i dobro ih zatvorite.