Сваког дана бацамо остатке старог хлеба не знајући да од њега осим попаре, прженица и других сланих ђаконија за доручак може да се направи изврстан слатки специјалитет ког ће сви обожавати!
Прави се врло једноставно и доступан је свачијем џепу и свим домаћицама, па чак и почетницама у кухињи!
Ево како се припрема!
Загрејте рерну на 175 степени Целзијуса. Хлеб стар један дан ломите на мање комаде и ставите у плех за печење. Преко хлеба прелијте истопљени маслац и суво грожђе.
У посуди помешајте јаја, млеко, шећер, цимет и ванилу док се не сједине сви састојци. Прелијте смесу преко хлеба. Хлеб изгњечите виљушком тако да буде у потпуности прекривен смесом.
Kолач пеците у претходно загрејаној рерни око 45 минута.
Савет плус: Овај колач можете испећи и у индивидуалним керамичким посудама за мафине, што ће вам олакшати послуживање, а имаћете и сјајну декорацију ако га послужите гостима!
Стил