Потребно је за тесто:
550 г брашна
1 јајe и 1 беланце
15 г квасца
1 кашичица шећера
мало соли
За премаз:
1 жуманце
Припрема: У млаком млеку издробити квасац и додати шечер. Kад надође сипати у ванглу, додати јаје и беланце и брашно. Посолити и умесити средње тесто глатко. Покрити да одмори 20 минута, измешати маргарин и сир да буде глатко. Поделити на 4 дела.
Тесто развити у правоугаоник па премазати 1/4 смесе маргарина и сира преклопити са једне и друге стране ка средини и онда још једном једну страну. Покрити да одмори 10 минута и тако још 3 пута.
Развити у правоугаоник цм дебљине и вадити чашом погачице и ређати у подмазану тепсију. Покрити на 10 минута да стоји па премазати жуманцетом и посути сусамом.
Пећи на 200 степени око 30-35 минута, док не порумене.
Извор: Бакина кухиња