Направите савршено лиснатно тесто: Сто пута боље од куповног, а погачице се топе у устима

Потребно је за тесто:

550 г брашна
1 јајe и 1 беланце
15 г квасца
1 кашичица шећера
мало соли

За премаз:

1 жуманце

Припрема: У млаком млеку издробити квасац и додати шечер. Kад надође сипати у ванглу, додати јаје и беланце и брашно. Посолити и умесити средње тесто глатко. Покрити да одмори 20 минута, измешати маргарин и сир да буде глатко. Поделити на 4 дела.

Тесто развити у правоугаоник па премазати 1/4 смесе маргарина и сира преклопити са једне и друге стране ка средини и онда још једном једну страну. Покрити да одмори 10 минута и тако још 3 пута.

Развити у правоугаоник цм дебљине и вадити чашом погачице и ређати у подмазану тепсију. Покрити на 10 минута да стоји па премазати жуманцетом и посути сусамом.

Пећи на 200 степени око 30-35 минута, док не порумене.

Извор: Бакина кухиња

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...