Leto je na pragu, iako ne izgleda tako baš svakog dana, ali onoga trenutka kad stigne biće vam možda prekasno da se za njega temeljno pripremate. Ukoliko ste ljubitelj letnjih poslastica, onda je pravo vreme da savladate pravljenje ovog domaćeg sladoleda, jer ćete u protivnom i ove godine biti osuđeni na industrijske izbore. Probudite kreativnost u sebi i započnite proces rashlađivanja na vreme!
Premda većina kupuje gotove sladolede, razlozi za tako nešto verovatno leže u činjenici što veruju da nešto tako ukusno kao što je sladoled zahteva mnogo truda i napora u kuhinji. U ovoj obmani leži čitav problem, jer konačno postoji recept koji za svega desetak minuta vaše najiskrenije snove pretvara u realnost. Domaći sladoled bez jaja i drugih teških sastojaka koji nisu najbolji saveznici visokih temperatura, sada je pred vama, a dva ključna i osnovna sastojka od kojih pravite bazu su pavlaka i kondenzovano mleko. Mikserom je neophodno utući ova dva sastojka, sve dok ne dobijete glatku penastu strukturu, a onda je vreme da personalizujete svaki zalogaj!
Šta god da radite važno je da znate da ne možete da pogrešite – šta god da stavite u bazu, bilo da je reč o voćnim ili čokoladnim i karamelizovanim ukusima, sve dok sladoled odmah potom pripreme stavite u odgovarajuću posudu, pa u zamrzivač, ukusi će ostati nepromenjeni, autentični i baš onakvi kakve vi želite. Sezonsko voće, prelivi i ekstrakti vanile, orah, kokos, keks ili drugi sastojci konačno mogu postati deo vaše omiljene letnje poslastice.