Састојци:
200 г брашна
150 г + 2 кашике шећера
кесица прашка за пециво
60 мл уља
200 мл млека
2 јаја
20 г путера
цимет по жељи
шљиве, јабуке или кајсије
Припрема:
Помешајте брашно, шећер и прашак за пециво. Додајте уље и загрејано млеко. Добро промешајте да нема грудвица. Додајте и јаја па умешајте жицом.
У калуп на дно ставите путер исечен на коцкице, поспите шећером и циметом па преко поређајте половине шљива (које сте претходно опрали и извадили коштице) са отворима за коштицу ка дну калупа. Наравно, можете користит воће по избору, принцип је исти. Kада сте прекрили дно калупа сипајте тесто и пеците на 180 степени 40 минута. Kада је печен колач сервирајте окренут наопако, тако да воће буде горе. Пријатно.