Bakin kolač, poznat još i kao galete, izuzetno je jednostavan za pripremu. Potreban vam je samo pekač za bakin kolač.
Od sastojaka vam je potrebno:
4 jaja
12 kašika šećera
1 vanilin šećera
prašak za pecivo ili kašičica sode bikarbone
200 ml mleka
1 čaša od jogurta puna ulja
i do 600 gr brašana (nekada je potrebno i manje ili više u zavisnosti koliko jaja stavite i kolika su, tako da preporučujemo da brašno dodajete postupno)
Priprema
Izmiksujte jaja sa šećerom i vanilin šećerom. U dobijenu smesu sipajte mleko i ulje, a zatim sve zajedno još jednom izmutite.
Dodajte prašak za pecivo, a zatim postepeno dodajte brašno, kašiku po kašiku i sve vreme lagano mutitite smesu dok ne dobijete izuzetno gusto testo (da ne curi sa kašike dok se vadi).
Dobro nauljan pekač zagrejte, pa kašikom ili kutlačom vadite smesu i pecite bakine kolače.
Nakon pečenja možete ih premazati džemom, kremom ili jesti uz sladoled.