Састојци:
око 15 паприка
око 800 г млевеног меса
250 г црног лука
5 ченова белог лука
100 г шаргарепе (не мора)
150 г пиринча
мало першуновог лишћа
1 јаје
со, бибер, суви зачин по укусу
1 кашика ситне црвене паприке
око 800 мл. куваног парадајза
За запршку:
око 30 мл уља
1 кашика брашна
Припрема:
Паприке издубите и оперите. Измешајте месо са исецканим луком, белим луком, изренданом шаргарепом, пиринчем, јајетом и зачинима. Напуните паприке тако да у средини остане мања рупа јер ће током кувања пиринач набубрити. Можете да затворите парадајзом или кромпиром, а и не морате. Сложите у шерпу, прелијте куваним парадајзом и водом. Kувајте на лаганој температури око сат до сат и по времена. Ако се паприке дижу из сафта ставите тањир да их притисне. На загрејаном уљу кратко испржите брашно и запржите јело. Још мало оставите да кува. Послужите уз пире кромпир.