Састојци за коре (пеку се две од ове мере):
10 беланаца
10 кашика шећера
4 кашике брашна
200 г млевених ораха
Састојци за фил:
600 мл млека
10 жуманаца
100 г густина
10 кашика шећера
150 г млевених ораха
250 г маслаца или маргарина
Припрема: Укључити рерну да се загреје на 200 степени. Улупати 5 беланаца са 5 кашика шећера у чврст “снег”, па додати 2 кашике брашна и 100 г млевених ораха. У плех 25 x 35 цм ставити папир за печење па истрести масу за кору и ставити да се пече. Смањити температуру на 180 степени и пећи 20 минута, до 25, зависно од рерне. Док се корица пече припремити другу, на исти начин као прву, па је исто тако испећи.
Помешати жуманца, густин и шећер, па додати мало хладног млека од оних 600 мл, а остатак млека ставити да проври. Kада млеко проври закувати жуманца па мешати на средњој ватри док се не гусне. Склонити са ватре, прекрити фолијом или кесом директно на фил, па оставити да се охлади.
Kада се фил охладио пенасто умутити маслац или маргарин па га додати охладђеном крему. Затим додати млевене орахе и све сјединити.
Kорице пресећи по дужини, да се добију 4 уске и дуге корице. Нафиловати корице филом од жуманаца. Фила има довољно и за корице и око торте.
Декорисати по жељи и охладити, па послужити.