Ручак за 10! Мусака са јогуртом по рецепту Стеве Карапанџе

Састојци:

– 500 г млевеног меса (мешавина свињетине и говедине)

– 1 кг кромпира (очишћеног и исеченог на коцке)

– 2 парадајза (исецкана на коцкице)

– 1 кашика исецканог першуна

– 1 главица сецканог црног лука

– 3 јаја (умућена)

– 1 шоља јогурта

– 60 г брашна

– со, бибер

– уље

– 60 г мешавине биљних зачина

Припрема:

Лук и месо пропржите у тигању са мало уља. Ако је месо масније, сипајте мање уља. Након 10 минута пржења, месо склоните са ватре и додајте кромпир, парадајз и першун. Посолите и побиберите по жељи. Пеците у рерни 45 минута на 190 степени, односно док кромпир не постане мекан. Помешајте јаја, јогурт и брашно, па прелијте преко меса. Пеците још 10 минута.

Јело послужите са јогуртом.

Извор: Стил.Курир

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...