Састојци:
– 500 г млевеног меса (мешавина свињетине и говедине)
– 1 кг кромпира (очишћеног и исеченог на коцке)
– 2 парадајза (исецкана на коцкице)
– 1 кашика исецканог першуна
– 1 главица сецканог црног лука
– 3 јаја (умућена)
– 1 шоља јогурта
– 60 г брашна
– со, бибер
– уље
– 60 г мешавине биљних зачина
Припрема:
Лук и месо пропржите у тигању са мало уља. Ако је месо масније, сипајте мање уља. Након 10 минута пржења, месо склоните са ватре и додајте кромпир, парадајз и першун. Посолите и побиберите по жељи. Пеците у рерни 45 минута на 190 степени, односно док кромпир не постане мекан. Помешајте јаја, јогурт и брашно, па прелијте преко меса. Пеците још 10 минута.
Јело послужите са јогуртом.
Извор: Стил.Курир