Сезона је шљива па можда је неко од вас већ самостално почео да их суши у кућној радиности, па ако јесте онда ћете просто да обожавате овај рецеп који је несвакидашњи и баш посебан.
Потребне су две коре, састојици за прву кору су следећи: 500гр шећера, 300 гр кекса,100 гр лешника, 200 гр беле чоколаде
За другу кору: 300 гр меда,300 гр сувих шљива, 100мл рума, 100гр црне чоколаде, 100гр сецканих ораха
За глазуру; 200 гр чоколаде и мало уља
Припрема: Ушпинујте шећер, па у њега постепено умешајте млевени кекс и дробљене лешнике. Док је смеса још топла, распоредите је на пек-папир. Растопите белу чоколаду и у танком слоју је премажите преко прве коре. Суве шљиве прелијте румом и оставите их мало да омекшају. Потом их ситно исечкајте и помешајте са медом, сецканим орасима и растопљеном црном чоколадом. Док је смеса још топла, нанесите је преко беле чоколаде. Чоколаду за глазуру растопите и прелијте преко колача.