У последњих неколико година мафини су један од најпопуларнијих слаткиша код нас.
Једноставно и брзо се спремају, а деца их посебно обожавају. Овај слаткиш је посебно практичан јер основној смеси можете додати шта год волите – комадиће чоколаде, воће, суво воће, крем, шлаг… и тако од једне смесе добити неколико врста.
Састојци:
2 јаја
150 г шећера
3 ванилина шећера
10 кашика уља
1 прашак за пециво
200 мл јогурта
300 г меког брашна
100 г чоколаде (по избору)
Помешајте најпе суве састојке – брашно, шећер, ванилин шећер и прашак за пециво.
Постепено додајте јогурт, кашике уља и јаја. Састојке мешајте све док грудвице не нестану.
На крају убаците комадиће чоколаде по избору и кашиком промешајте.
Пеците их на температури од 180 степени до 200 степени у зависности од јачине рерне. Да бисте проверили да ли су печени, убаците чачкалицу у један мафин. Ако се тесто не залепи за чачкалицу, знаћете да су мафини готови.
Пријатно!
(ОПАНАК/СТИЛ)