Мекани и сочни мафини са комадићима чоколаде

У последњих неколико година мафини су један од најпопуларнијих слаткиша код нас.

Једноставно и брзо се спремају, а деца их посебно обожавају. Овај слаткиш је посебно практичан јер основној смеси можете додати шта год волите – комадиће чоколаде, воће, суво воће, крем, шлаг… и тако од једне смесе добити  неколико врста.

Састојци:

2 јаја
150 г шећера
3 ванилина шећера
10 кашика уља
1 прашак за пециво
200 мл јогурта
300 г меког брашна
100 г чоколаде (по избору)

Foto: Flickr

Помешајте најпе суве састојке – брашно, шећер, ванилин шећер и прашак за пециво.

Постепено додајте јогурт, кашике уља и јаја. Састојке мешајте све док грудвице не нестану.

На крају убаците комадиће чоколаде по избору и кашиком промешајте.

Пеците их на температури од 180 степени до 200 степени у зависности од јачине рерне. Да бисте проверили да ли су печени, убаците чачкалицу у један мафин. Ако се тесто не залепи за чачкалицу, знаћете да су мафини готови.

Пријатно!

(ОПАНАК/СТИЛ)

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...