Медени колач који се топи у устима: Са само два јајета, мало меда и гриза направите изврстан десерт

Састојци за коре:

1/2 шоље од 200 мл шећера
1/2 шоље од 200 мл меда
1/2 кашичице соде бикарбоне
2 цела јаја
400 грама брашна

Састојци за крем:

300 милилитара млека
3 кашике гриза
200 грама путера
150 грама шећера у праху
сок од пола лимуна
400 грама џема од кајсија

Припрема:

медени колач са гризом

Улупати пенасто јаја са шећером док се маса не удвостручи.

Затим додајте мед, соду бикарбону и брашно.

Умесити тесто и покрити кесом или фолијом па оставити преко ноћи или неколико сати да одстоји.

Кад одстоји поделити на 4 једнака дела па развући ( ако је потребно додати мало брашна ) сваки део на димензије 25 џ 35 цм.

Намотати на оклагију па пренети на обрнуту тепсију и ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени 10 – 12 минута, зависно од рерне. Пазите брзо се осуше, треба да буду светле боје, тек мало да пожуте, готове су када ивице порумене.

За крем ставити млеко да проври па закувати гриз и оставити да се охлади.

Улупати путер са шећером у праху па им додати охлађен гриз и умутити.

На прву кору нанети пола крема, ставити другу кору па нанети цео џем, тећу кору и остатак крема.

Поклопити задњом кором и оставити да одстоји и омекани. Можете преко ноћи.

brzikolaci.com

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...