Састојци за коре:
1/2 шоље од 200 мл шећера
1/2 шоље од 200 мл меда
1/2 кашичице соде бикарбоне
2 цела јаја
400 грама брашна
Састојци за крем:
300 милилитара млека
3 кашике гриза
200 грама путера
150 грама шећера у праху
сок од пола лимуна
400 грама џема од кајсија
Припрема:
Улупати пенасто јаја са шећером док се маса не удвостручи.
Затим додајте мед, соду бикарбону и брашно.
Умесити тесто и покрити кесом или фолијом па оставити преко ноћи или неколико сати да одстоји.
Кад одстоји поделити на 4 једнака дела па развући ( ако је потребно додати мало брашна ) сваки део на димензије 25 џ 35 цм.
Намотати на оклагију па пренети на обрнуту тепсију и ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 180 степени 10 – 12 минута, зависно од рерне. Пазите брзо се осуше, треба да буду светле боје, тек мало да пожуте, готове су када ивице порумене.
За крем ставити млеко да проври па закувати гриз и оставити да се охлади.
Улупати путер са шећером у праху па им додати охлађен гриз и умутити.
На прву кору нанети пола крема, ставити другу кору па нанети цео џем, тећу кору и остатак крема.
Поклопити задњом кором и оставити да одстоји и омекани. Можете преко ноћи.
brzikolaci.com