Za ljuti gulaš od somovine potrebno vam je:
- 1 kg fileta somovine,
- 2 glavice crnog luka,
- 500 g paradajz pirea,
- 3 kašike ajvara,
- kašika tucane ljute paprike, so, biber, 2 dl ulja
PRIPREMA:
U veliku šerpu sipajte dva decilitra ulja, dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne dobije staklastu boju. Filet soma isecite na tri dela. U šerpu s lukom sipajte paradajz pire i ajvar, nalijte dva decilitra vode, a kada prokuva, dodajte komade somovine. Kuvajte 20 minuta i zacinite ljutom paprikom, biberom i solju.
Krckajte još desetak minuta i jelo je gotovo.
PROČITAJTE JOŠ: SLATKA POSNA TESTENINA: Široki rezanci sa orasima, šećerom, cimetom i suvim grožđem
PROČITAJTE JOŠ: PRAZILUK SA JAJIMA: Obrok bogat hranljivim materijama koji će vas ujedno i zasititi