Потребно је: 200 гр белог брашна; 100 гр хељдиног брашна; 1 цело јаје; 2 жуманца; 120 гр шећера; Со; Ванилин шећер; 500 гр вишања; 1 СK шећера; 150 гр масти; 3 СK гриза.
Припрема: Направите тесто, тако што ћете помешати шећер, једно цело јаје и два жуманца, мало соли, додајте и домаћу маст а затим и ванилин шећер.
Промешајте све миксером, па додајте бело и хељдино брашно. Наставите ручно да мешате. Смесу ставите у фрижидер на сат- сат и по.
Пошећерите вишње и додајте им гриз. Ставити тесто у калуп. Додајте преко теста вишње. Цепкајте преостало тесто и ставите преко. Ставите у загрејану рерну и пеците 35-40 мин на 180 степени Ц.
Стил