Лагана и сочна: Торта са јагодама која се топи у устима

Састојци:

400г кекса од путера по избору
1/2 л павлаке за кување
3 пудинга од ваниле
1 л млека
2 кесице шлага
300 г замрзнутих или свежих јагода

Припрема:

Умутите слатку павлаку у једној чинији, шлаг у другој. Скувајте 3 пудинга од ваниле у 1Л млека са 9 кашика шећера. 300г замрзнутих или свежих јагода ставите у шерпицу и на тихој ватри са 5 кашика шећера отопите или скувајте.

У плех ређајте кекс који сте претходно умочили у мало млека, па на њега ставите сируп од јагода. Одложите плех на пола сата у фрижидер да се стегне. После пола сата наставите да ређате кекс, па ставите једну количину пудинга који сте спојили са умућеном слатком павлаком.

Након пудинга и слатке павлаке, ставите још један ред кекса, па ред пудинга, и након тога шлаг. Украсите са неколикио свежих јагода.

Пријатно!

Стил.курир

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...