Током посних дана идеје за ручак брзо се потроше. Међутим, некада се иста јела могу спремати на нешто мало другачији начин, са пар нових зачина и трикова, и тако постати ново јело на вашој трпези.
Кромпир спреман са кукурузним брашном и свежим зачинима заволећете на први залогај.
1 kg кромпира
2 кашике кукурузног брашна
2 кашике кукурузног гриза
1 кашика љуте млевене паприке
2 кашичице сувог биљног зачина
1 кашичица белог лука у праху
свежи босиљак
свежа нана
свежи першун
свеж рузмарин
уље
Припрема:
Кромпир очистити, опрати, осушити и исећи га на четвртине. У дубљу чинију помешати кукурузно брашно, кукурузни гриз и љуту алеву паприку (ко не воли љуто нека стави слатку алеву паприку). Додати суви биљни зачин и бели лук у праху, па сјединити.
Што се тиче зачинског биља количина није одређена (али што га има више то је боље). Можете додати и неке своје зачине. Зачинско биље ситно исецкати и додати у смесу са брашном. Промешати.
Рерну укључити, да се загреје, на 200 степени. Кромпир ставити у дубљу ванглицу, па преко изручити брашно са састојцима. Добро промешати кромпир и зачињено брашно.
Дно плеха, у коме ће се пећи кромпир, обложити пек папиром. Сипати 3-4 кашике уља на папир. Изручити кромпир, да буде у једном реду. Преко кромпира, такође, попрскати са 3-4 кашике уља, па ставити кромпир да се пече, 30 минута.
recepti.com