Sastojci:
200 g pilećeg belog mesa (može i bez mesa ako volite)
800 g krompira
100 gr. crnog luka
3 – 4 čena belog luka
1 kašika suvog začina
malo bibera
peršunovo lišće
2 kašike ulja ili kockica maslaca
Oko 2,5 do 3 litra vode
rezanci za supu
Priprema:
Na ulju izdinstajte sitno iseckano belo meso, izvadite ga iz šerpe pa dodajte iseckan crni luk. Kratko dinstajte, pa dodajte iseckan beli luk. Par sekundi još pržite pa dodajte isečen krompir, vodu da prekrije. Kuvajte dok krompir ne omekša. Ispasirajte viljuškom ili štapnim mikserom, vratite meso u čorbu, začinite i dodajte peršunovo lišće i još vode (koliko volite da bude gusto). Kuvajte oko 2 minuta pa dodajte rezance. Prijatno!
Izvor: Šerpica.net