Kремпите из рерне припремају се на мало другачији начин од оног уобичајеног. Састојци су нешто разноврснији, али је укус зато неправазиђен!
Састојци: 2 пудинга од ваниле, 500-600 ml млека, 400 g немасног сира или маскарпонеа, 5 кашика шећера, 5 јаја, шољица шећера, шољица уља, шољица млека, ванилин шећер, 500 g брашна, прашак за пециво.
Припрема: Скувајте пудинг по упуству са кесице, затим у готов пудинг додајте сир, измешајте, па додајте 5 кашика шећера. Готов фил ставите у фрижидер на 20 минута да се стегне док припремате тесто.
Умутите јаја па постепено додајте шећер, уље и шољицу млека док не добијете компактну смесу. Можете додати 1 ванилин шећер по укусу. Када је смеса готова, полако додајте брашно које сте помешали са прашком за пециво и мутите. Готову смесу изручите у маргарином подмазан плех и поравнајте. Фил са пудингом сипајте у једнократну фишек кесицу и истискајте у паралелним тракама (и хоризонтално и вертикално) преко подлоге коју сте ставили у плех.
Пеците у рерни око 35 минута, прво на 200 степени, па смањите температуру на 150. Охлађен колач поспите шећером у праху и сеците. Детаљну припрему погледајте у видеу!
Рецепт Milica Mihailović/YouTube video