Краљица посластичарница и свих десерта! Овакву кремпиту још нисте пробали!
Потребно вам је:
8 јаја
16 кашика шећера
1 шољица уља
1 шољица воде
8 кашика брашна
прашак за пециво
1 литра млека
4 пудинга од ваниле
шлаг и рендана чоколада за украшавање
Припрема:
Од ове смесе добију се 2 коре: Одвојити жуманца од беланаца, па жуманца пенасто умутити са 8 кашика шећера. Додати томе шољицу уља, шољицу воде, 8 кашика брашна и прашак за пециво, па сјединити и разлити у плех обложен папиром за печење. Пећи 2 пута на 180 степени око 15 минута.
Фил: Излупајте преостала беланца у снег и оставите на хладном док кувате пудинг. Сипајте литар млека у шерпу, додајте 8 кашика шећера, 4 пудинга од ваниле и промешајте жицом да се све добро истопи у млеку. Ставите шерпу на шпорет и кувајте све време мешајући да се не згрудва. Кад се згусне смакнути са шпорета и док је још врело додати снег од беланаца.
Филовање: Преко прве коре у калупу сипајте целу смесу фила и прекријте другом кором. Оставите на хладно место да се добро стегне, минимум 2 сата. Одгоре украсите шлагом и ренданом чоколадом.
Опанак