Овакву кремпиту још нисте пробали: Колач због ког се и данас трага за добром посластичарницом

Краљица посластичарница и свих десерта! Овакву кремпиту још нисте пробали!

Потребно вам је:

8 јаја
16 кашика шећера
1 шољица уља
1 шољица воде
8 кашика брашна
прашак за пециво
1 литра млека
4 пудинга од ваниле
шлаг и рендана чоколада за украшавање

Припрема:

Од ове смесе добију се 2 коре: Одвојити жуманца од беланаца, па жуманца пенасто умутити са 8 кашика шећера. Додати томе шољицу уља, шољицу воде, 8 кашика брашна и прашак за пециво, па сјединити и разлити у плех обложен папиром за печење. Пећи 2 пута на 180 степени око 15 минута.

Фил: Излупајте преостала беланца у снег и оставите на хладном док кувате пудинг. Сипајте литар млека у шерпу, додајте 8 кашика шећера, 4 пудинга од ваниле и промешајте жицом да се све добро истопи у млеку. Ставите шерпу на шпорет и кувајте све време мешајући да се не згрудва. Кад се згусне смакнути са шпорета и док је још врело додати снег од беланаца.

Филовање: Преко прве коре у калупу сипајте целу смесу фила и прекријте другом кором. Оставите на хладно место да се добро стегне, минимум 2 сата. Одгоре украсите шлагом и ренданом чоколадом.

Опанак

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...