Шта нам је све потребно:
већа везица сремуша
30г семенки сунцокрета
30г бадема
30г индијског ораха
50г сусама
авокадо
со, бибер
сок од пола лимуна
маслиново уље
Начин припреме:
Бадем потопити у топлу воду, потом ољуштити тамни слој. Сремуш добро опрати и просушити убрусом. У блендер или сецка ставити орашасте плодове (могу бити натопљени претходни дан), авокадо, сок од лимуна, зачине, маслиново уље, насецкани сремуш.
Kратко блендирати и послузити као свеж намаз за доручак или вечеру. Ако је потребно додати још уља.
За баланс укуса може се додати кашичица меда или две урме.Или једноставно додати нарендани пармезан и направити песто од сремуша.
Извор: Стил