Састојци: 2 паковања пишкота, 800 г брескви (могу и кајсије или нектарине), 50 г сувог грожђа, 200 мл слатке павлаке, 1 пудинг од слатке павлаке, 3 штангле беле чоколаде, 300 мл млека, 1 кашика шећера, 1 кесица желатина.
Припрема: Скувати пудинг у млеку са шећером, па додати белу чоколаду да се истопи. Све прохладити. Желатин потопити у 4-5 кашика хладне воде, па кад набубри загрејати да се лепо истопи, прохладити и измешати са пудингом.
Убацити суво грожђе које сте потопили у мало рума или ваниле. Слатку павлаку умутити па и њу полако измешати са пудингом помоћу миксера.
Kрем је мало редђи, али тако треба, у фрижидеру ће се стегнути. Плех 20×20 цм обложити прозирном фолијом па на дно поређати пишкоте (са малим размаком) које сте мало провукли кроз топло млеко.
Преко пишкота сипајте 1/3 крема, распоредите лепо па на њу поређати у размацима кришке ољуштених брескви.
Преко сипати крем, па опет воће, и још један ред крема и пишкота. Све изравнати, покрити и оставити у фрижидеру 2-3 сата да се добро охлади. Најбоље преко ноћи.
Торту окренути на тацну и украсити по жељи.
Бакина кухиња