Супа од кестена се једноставно припрема и уз само неколико корака добићете богату супу, прекрасне баршунасте текстуре. Мања порција супе савршен је избор за предјело, док ће вас послужена уз хрскави хлеб и чинију салате задовољити за ручак или вечеру.
Састојци (за 4 до 6 особа):
400 г печених и ољуштених кестена
1600 мл бујона од поврћа
4 кашике маслиновог уља
мало наренданог мушкатног орашчића
2 мања празилука
4 коцкице целера
со и бибер
пуномасно млеко за сервирање (кашика по сервирању)
мања шака исекцаног першуна за сервирање
Припрема:
Kестене зарежите ножићем у крст. Након тога ставите у лонац с водом и пустите да вода прокључа. Потом их оцедите, ставите у посуду за печење и пеците на 220 степена 20 до 25 минута. Kада су готови, замотајте их у кухињску крпу и пустите да одстоје неколико минута.
На 4 кашике загрејаног маслиновог уља динстајте исецкани празилук и целер око 5 минута. Додајте грубо исецкане кестене, пржите их минут па додајте бујон, мушкатни орашчић, со и бибер. Доведите до врења, смањите ватру и кувајте пола сата.
Пустите да се супа мало охлади и онда ју уситните у блендеру или штапним миксером. Послужите са кашиком киселе павлаке, исецканим першуном и мало ситно сецканих кестена.
Пријатно!