Крем чорба од кромпира идеало је предјело за породични ручак. Осим што је изузетно укусна, састојци за крем чорбу су изузетно јефтини, па цео овај топли оброк може да вас кошта мање од 50 динара.
Ми вам доносимо најбољи рецепт за крем чорбу од кромпира.
Састојци:
500 г кромпира
100 г корена целера
500 мл бистре супе
со
бибер
кашика маслаца
шаргарепа
200 мл павлаке за кување
веза лука влашца
Припрема:
Kромпир и корен целера очистити, ситно исецкати, опрати и кувати око 20 минута у инстант супи. Шаргарепу очистити, опрати и исећи на фине штапиће. Пажљиво динстајте на маслацу не више од 5 минута. Kромпир и целер у супи испрати, па додати павлаку за кување и све полако загрејати. Зачинити супу сољу и бибером. Лук влашац добро опрати и исећи га на ситне колутове. Готову чорбу послужити гарнираном шаргарепом и исецканим влашцем.