Сигурно вам се више пута догодило да нисте задовољне како вам је патишпањ испао. На срећу, постоји неколико трикова којих увек треба да се придржавате када правите торте и колаче и неће бити грешке!
1.Уколико није другачије наглашено у рецепту, жуманца и беланца мутите одвојено.
2.Беланца увек стављајте у потпуно суву посуду.
3.Када жуманца умутите са шећером, не остављајте их да стоје да се не би направила корица, већ наставите одмах да додајете друге састојке.
4.Брашно и прашак за пециво увек прво помешајте заједно па тек онда додајте у остале састојке.
5.Када додајете беланца у жуманца, увек лагано мешајте са варјачом, јер се може догодити да смеса падне уколико је мутите миксером.
6.Увек прво загрејте рерну па тек онда ставите патишпањ или кору да се пече.
7.Никада не отварајте рерну док не прође бар пола времена предвиђеног за печење, јер се може догодити да патишпањ падне.