Цаке које свака домаћица мора да зна: Нема грешке, патишпањ, коре и колачи ће вам увек успети

patispanj

Сигурно вам се више пута догодило да нисте задовољне како вам је патишпањ испао. На срећу, постоји неколико трикова којих увек треба да се придржавате када правите торте и колаче и неће бити грешке!

1.Уколико није другачије наглашено у рецепту, жуманца и беланца мутите одвојено.

2.Беланца увек стављајте у потпуно суву посуду.

3.Када жуманца умутите са шећером, не остављајте их да стоје да се не би направила корица, већ наставите одмах да додајете друге састојке.

4.Брашно и прашак за пециво увек прво помешајте заједно па тек онда додајте у остале састојке.

5.Када додајете беланца у жуманца, увек лагано мешајте са варјачом, јер се може догодити да смеса падне уколико је мутите миксером.

6.Увек прво загрејте рерну па тек онда ставите патишпањ или кору да се пече.

7.Никада не отварајте рерну док не прође бар пола времена предвиђеног за печење, јер се може догодити да патишпањ падне.

torta

stil.kurir

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...