Kolač sa kremom izuzetno će prijati vašem nepcu za predstojeću novogodišnju noć, a goste ćete oduševite izvanrednim izborom kolača prigodnim za takvo slavlje. Uživajte u ukusu punom čarolije koja se topi u vašim ustima.
Sastojci:
Za koru: Za fil:
– 7 belanaca – 7 žumanaca
– 7 kašika šećera – 7 kašika šećera
– 7 kašika oštrog brašna – 6 kašika oštrog brašna
– 3 kašike mlake vode – 1 kašika gustina
– 800 ml mleka – 250 g margarina
– 100 ml mleka (za prelivanje)
Za dekoraciju:
– 1 kesica šlaga
– 50 g čokolade
Priprema:
1. Za koru umutiti 7 belanaca i postepeno dodavati šećer, brašno i vodu. Sipajte u podmazan pleh obložen pek papirom i pecite na 160 stepeni dok ne porumeni (oko 25 min). Izvadite koru iz rerne čim dobije boju.
2. Dok se kora hladi, pripremite fil: dobro umutite žumanca, brašno, šećer, gustin i 1 dl mleka. Ostatak (700 ml) mleka zagrejte, pomešajte sa smesom od žumanaca, pa prokuvajte oko 5 minuta.
3. Ohladite krem, dodajte umućen margarin i sve dobro sjedinite. Kad se kora ohladila, izbockajte je čačkalicom i prelijte sa 100 ml mlakog mleka, a zatim preko nje rasporedite fil.
4. Za dekoraciju umutite šlag, rasporedite preko torte, pa ukrasite rendanom čokoladom i voćem po želji.