KOLAČ SA KREMOM: Ko još može ovakvom ukusu da odoli?

Kolač sa kremom izuzetno će prijati vašem nepcu za predstojeću novogodišnju noć, a goste ćete oduševite izvanrednim izborom kolača prigodnim za takvo slavlje. Uživajte u ukusu punom čarolije koja se topi u vašim ustima.

kolač-sa-kremom

Sastojci:

Za koru:                                       Za fil:
– 7 belanaca                                 – 7 žumanaca
– 7 kašika šećera                          – 7 kašika šećera
– 7 kašika oštrog brašna              – 6 kašika oštrog brašna
– 3 kašike mlake vode                   – 1 kašika gustina
– 800 ml mleka                              – 250 g margarina
– 100 ml mleka (za prelivanje)

Za dekoraciju:
– 1 kesica šlaga
– 50 g čokolade

kolač-sa-kremom-2

Priprema:

1. Za koru umutiti 7 belanaca i postepeno dodavati šećer, brašno i vodu. Sipajte u podmazan pleh obložen pek papirom i pecite na 160 stepeni dok ne porumeni (oko 25 min). Izvadite koru iz rerne čim dobije boju.

2. Dok se kora hladi, pripremite fil: dobro umutite žumanca, brašno, šećer, gustin i 1 dl mleka. Ostatak (700 ml) mleka zagrejte, pomešajte sa smesom od žumanaca, pa prokuvajte oko 5 minuta.

3. Ohladite krem, dodajte umućen margarin i sve dobro sjedinite. Kad se kora ohladila, izbockajte je čačkalicom i prelijte sa 100 ml mlakog mleka, a zatim preko nje rasporedite fil.

4. Za dekoraciju umutite šlag, rasporedite preko torte, pa ukrasite rendanom čokoladom i voćem po želji.

stil

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...