Смедеревски колач са грожђем: Старинска посластица за све генерације

Потребно је:

750 г белог или црног грожђа
200 г брашна
4 јајета
150 г шећера
50 г маргарина
1/2 прашка за пециво
2,5 дл млека
0,5 дл коњака
50 г ораха

smederevski kolač sa grožđem

Припрема:

У дубокој посуди замесите тесто од брашна, јаја, шећера и маргарина. Постепено додавајте млеко док се не добије глатко тесто. Поспите грожђе и орахе.

Припремите плех за печење тако што ћете га подмазати маргарином, а пре изливања теста у њега, попрскајте плех коњаком.

Сипајте тесто и пеците на 180 степени 35 минута до колач не добије румену корицу.

Печени колач поспите шећером у праху.

Опанак

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Вршњачко насиље: Како му стати на пут?

Спречавање и заустављање насиља подразумева посвећеност стварању безбедног окружења...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...