Сочно, слатко воће попут брескве идеално је освежење за вреле летње температуре. Осим што је укусна, ова воћка је и одличан извор витамина А, калијума, витамина Ц, а садржи и оптималну количину гвожђа.
Врло мало масти и солидна количина протеина чине је веома здравом воћком, али ако пазите на линију, не би требало да претерујете, јер садржи и доста шећера и угљених хидрата.
Ми вам издвајамо одличан рецепт за колач са овом корисном воћком.
Састојци:
Кора:
2 јајета
кашике шећера
2 кашике уља
2 кашике брашна
1/2 прашка за пециво
Фил:
3 веће брескве
шлаг или слатка павлака
600 мл млека
2 пудинга од ваниле
350 мл слатке павлаке
4 кашике шећера
Припрема:
Улупати беланца уз додавање шећера да се добије јака пена. Додати жуманца и опет све умутити.
Умешати варјачом брашно и прашак за пециво, па све истрести у обложен плех и ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 200 степени 10 минута зависно од рерне.
Кора је готова када је одгоре тамно жуте до светло браон боје. Можете купити и готове бисквит коре, од воље вам.
Печен бисквит оставити у плеху у којем се пекао па прохлађен испрскати млеком.
Очистити и исећи брескве и послагати по кори али тако да између комада има размака да би “легао” фил.
Помешати пудингг, шећер и 150 мл млека а остатак ставити да проври па када проври закувати и мешати док се не згусне.
Када се згуснуло склонити са ватре, па додати киселу павлаку и мешати док се не сједини.
Одмах потом прелити прео бресака и оставити да се охлади.
На охлађен колач ставити шлаг или слатку павлаку.
domacirecepti.net