Турске капе су прави старински колач, лак за припрему и штедљив када су у питању састојци. За овај рецепт потребна су само 2 јајета.
Потребно:
2 ком. јаја
1 квасац
прашак за пециво
250 ml уља
500 g брашна
250 ml хладног млека
3 кашике какаоа
Прелив:
5 кесица ванилин шећера
литар воде
3 чаше шећера
Припрема:
Умутите јаја, уље и млеко, па умесите са око 300 грама брашна, прашком за пециво и квасцем. Преполовите смесу и умешајте какао у једну половину. После постепено додајте брашно у оба дела.
Оставите да надође на топлом и онда нарежите на комадиће оба дела па их ваљајте по столу прстима и мотајте – најпре спирално, а онда их мотајте у круг.
Не требате помастити тепсију.
Пеците док не порумене на 200 степени.
Ставите да се скува прелив (око 5 мин је довољно) и онда залијте колач док је још топао (не сме бити врео).