Кифлице са сиром и кобасицама моћи ћете да једете у свако доба, а подједнако су укусне и вруће и хладне!
Потребно:
200 мл млека
15 г квасца свежег
1 кашичица шећера
мало соли
мало уља
400-500 г брашна
2 јаја
1 жуманце
Надев
200 г сира
100 г кобасица кулена
Припрема:
Растопити квасац у мало млека, додати шећер, јаја, мало уља брашно, и замесити мекше тесто.
Kад мало порасте развити у правоугаоник пола цм дебљине и исећи на квадрате. Исечи ножем из сваког угла, али не до краја.
У средину ставити кашичицу сира и колут кобасице.
Увити у круг и правити ружу као у ВИДЕ-у.
Ређати у подмазан плех, покрити кесом и после 20 мин намазати жуманцетом и посути семенкама,и круном сољу.