Састојци:
20 г квасца
1 кашичице шећера
1 кашичица брашна
со
300 г брашна
200 г кукурузног брашна
50 мл уља
250 мл воде
100 г ситног сира
Припрема:
У мању посудицу издробите квасац и сједините га са кашичицом шећера, брашна и мало топле воде. Оставите 10-так минута да се квасац активира. У већу посуду сипајте просејано пшенично и кукурузно брашно. Додајте со, киселу павлаку, уље, остатак воде, активиран квасац, па добро промешајте И умесите глатко тесто. Тесто обликујте у лопту и премажите са мало уља. Покријте тесто и оставите на топлом сат времена.
Надошло тесто, пребаците на побрашњену радну површину. Помоћу оклагије, растањите га у круг дебљине пар мм. Kруг исеците на 16 делова. На сваки троугао ставите мало сира (кашичицу). Уролајте троуглове у кифлице. Оставите их покривене 15-так минута. Пеците у загрејаној рерни на 200 Ц, док не порумене, око 20-30 минута.
Печене, вруће, кифле попрскајте са мало воде. Покријте их са крпом, како би омекшале. Kада се кифлице прохладе премажите их са мало маслаца.