Поставља се питање како правилно затворити теглу са џемом тако да се у њему не појави буђ? Пошто ово питање мучи многе домац́ице, данас са вама делимо ефикасан начин за спречавање појаве буђи у тегли џема. За почетак неопходно је стерилисати не само теглу, већ и поклопац! Али ово није сва мудрост, јер, наравно, сви то раде.
Али не знају сви да постоји трик код сипања џема у тегле. Наиме, како би се избегла појава кондензације унутар тегле (која претендује да касније постане буђ) уколико сипамо врућ џем у хладне тегле и затворимо, потребно је да и тегле и поклопци буду врући, као и џем. Затим, ставите поново џем са теглама у рерну да се ухвати корица. Тегле затворите и окрените их наопако да се ухвати вакум у поклопцима. Kад се охлади одложите џем у оставу или шпајз.
Извор: Ствар укуса