Горки ораси више нису проблем, јер помоћу 3 једноставна трика можете да решите проблем.
Време празника и слава захтева да у кући имате орахе. Од њих можете да спремите различита јела и десерте, као што су реформа, коцке са орасима или чак свечана салата. Али, може да се деси да ораси које сте купили буду горки. Више не морате да бринете, јер постоји решење и за то. Сазнајте која су то 3 савршена трика која ће помоћи свакој домаћици да направи укусна јела или посластице. Имајте на уму да горчине можете да се решите само ако она није настала неправилним условима складиштења или кварењем ораха.
Kако да ораси не буду горки
1) Оперите их
Језгра ораха ставите у дубоку посуду и сипајте у њу доста воде собне температуре. Исперите их, а затим сипајте нову воду. Поновите поступак неколико пута. Kао резултат, филм ће бити уклоњен са ораха, што је извор горчине.
2) Напуните их водом
Ако не желите да губите време на прање ораха, једноставно напуните производ водом и сачекајте око пола сата. У овом случају користите кључалу воду.
3) Испеците их
Понекад се горчина може уклонити загревањем у тигању. Вреди напоменути да овај начин не само да уклања филм, већ и даје орашастим плодовима веома занимљив укус. Међутим, имајте на уму да као резултат пржења, јело више неће истог укуса.
Извор: Ствар укуса