ČORBA OD GRAŠKA SA KNEDLAMA: Idealan obrog za još tople avgustovske dane

Za čorbu od graška vam je potrebno:

2 struka mladog crnog luka ili praziluka

manji koren celera

200 gr graška

jedno jaje

kašika ulja

4 kašike griza

kašika susama

so, pa malo karija, kima

struganog đumbira i peršuna

42716_1_630x0

Način pripreme:

Luk sitno naseckati, celer narendati i sve staviti da se sa graškom kuva u 1,5l vode. Umutiti jaje sa uljem, pa dodati griz, susam i so. Dobroizmešati i ostaviti sa strane. Kada se grašak skuva spuštati u ključalu vodu knedle kašikom. Kuvati desetak minuta, posoliti  žačiniti karije, đumbirom i kimom. Sipati u tanjir pa posuti seckaim peršunom.

grašak

 

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...