Јунећи гулаш са домаћим ноклама: Ручак који сви воле послужите уз сезонску салату

Гулаш се спрема у целој Србији. Дошао је у нашу земљу преко мађарске кухиње. Представљамо вам традиционални војвођански рецепт са домаћим ноклама и јунећим месом.

500 г јунетине од бута
мало уља
1 главица црног лука
1 шаргарепа
по укусу зачин, бибер и алева паприка
по потреби вода
1 дл парадајз сока

НОКЛЕ
150 г оштрог брашна
0,5 дл воде
2 јајета
1 кашика уља
мало соли

  1.  На уљу пропржите исецкан лук, додајте месо
    исецено на коцке, шаргарепу на колутове,
    поспите зачином и динстајте. Повремено доливајте воду.
    При крају, кад је месо мекано, додајте алеву паприку
    и парадајз сок и још мало прокрчкајте.
  2. Припремите нокле:
    Умутите јаја са уљем и постепено додајте воду и со,
    а затим полако додајте брашно и све време лупајте
    варјачом. Сто дуже “лупате” тесто оно ће бити
    ваздушастије.
  3. У гулаш додајте мало воде да се добије ређе јело,
    а затим кашичицом правити нокле и спуштајте у гулаш који кључа.
    Смањите температуру и кувајте око десет минута да
    се нокле лепо скувају.
  4. Воду додајте искључиво пре нокли, али само колико је потребно да јело буде сочно.
  5. Служите уз сезонску салату

 

Придружите се тиму успешних: Објављен оглас за закуп локала на београдским пијацама

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересована физичка и правна...

Београдске пијаце: Објављен оглас за закуп тезги, расхладних витрина и боксева

ЈКП “Београдске пијаце” са задовољством обавештава заинтересоване произвођаче и предузетнике...

Пијаце радо посећују деца: Здраве навике и забава за најмлађе

Здрава исхрана утиче на правилан развој деце, али и...

Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Сва чуда која се догађају у Острогу монаси брижљиво...