Састојци:
5 јаја средње величине, 180 г шећера, на врх ножа ваниле у праху/екстракта/ароме или ванилин шећера, 125 мл уља, 125 мл млека, 300 г брашна, 1 пак. прашка за пециво (=16 г), 100 г млевених ораха или лешника, 1 пуна кашика какаа
Kрем:
400 г посног сира (алтернативно користите свежи сир и 3-4 кашике млека), 2 јаја, 120 г шећера у праху, 1 пак. пудинга од ваниле или 40 г густина
Припрема:
1) Kремасто умутите јаја и шећер. Постепено додајте уље и млеко.
2) Помешајте брашно, прашак за пециво и какао и просејте их преко смесе од јаја и шећера. Умешајте их ручно, помоћу жице. На крају додајте и орахе.
3) Тесто сипајте у плех величине 38×30 цм обложен пек папиром.
4) За крем све састојке умутите и ставите у шприц кесицу. Исеците малу рупицу (око 1 цм) јер је смеса прилично течна па је лакше радити са кесицом са мањим отвором. Правите дијагоналне црте (као у видеу показано).
5) Kолач пеците на 175 степени горњи/доњи грејачи у загрејаној рерни око 30 минута.
6) По жељи готови и охлађени колач поспите шећером у праху и уживајте! Овај колач можете правити и у жутој верзији, за коју само изоставите какао.
Магази Стил