Као слаткиш уз чај или кафу, или као ужина, јесењи мафини су идеалан избор јесењег сезонског колача.
Састојци за 24 мафина:
2 јајета
250 ml јогурта
150 g шећера
1 кесица ванилин шећера
75 ml уља
2 јабуке
250 g брашна
100 g ораха
кесица прашка за пециво
кесица цимета
Припрема:
Опране јабуке ољуштите и исеците на осмине, па на листиће-троуглиће. Умутите јаја само толико да се споје беланца и жуманца, додајте шећер, јогурт и уље.
Брашно помешајте са прашком за пециво, просејте, додајте цимет и сецкане орахе. Сипајте мокру смесу у суву и добро промешајте да се маса уједначи. Умешајте листиће јабука.
Смесу сипајте у припремљене калупе за мафине. Пеците око 30 минута на 180 степени.
По жељи у смесу додајте и шаку сувог грожђа. Мафине служите посуте шећером у праху.
coolinarika.com